Hrvatska

Nakon porodičnog nasilja u Pagu: Smjena direktorke Centra za socijalni rad

  • 01.03.2019. 17:37

Ministar socijalne politike Hrvatske Nada Murganić predložila je smjenu direktorke Centra za socijalni rad u Zadru zbog teških propusta u radu koje je utvrdila inspekcija, nakon slučaja porodičnog nasilja u Pagu kada je otac bacio četvoro djece sa prvog sprata porodične kuće.

"Uočeni su teški propusti u radu direktorke u zadarskom Centru za socijalni rad i moj prijedlog je smjena. To ćemo poslati upravnom savjetu centra i tražiti da bude preispitana njena odgovornost", rekla je Murganićeva nakon što je u zadarskoj bolnici posjetila juče povrijeđenu djecu.

Troje djece, osmogodišnja djevojčica, dječak od tri i djevojčica od pet godina, nalaze se na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže povrijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena u zagrebačku bolnicu Rebro.

"Indeks" prenosi da je direktorka Centra za socijalni rad u Zadru Vesna Burčul juče rekla da nikada ništa nije ukazivalo na takav ishod. Ona kaže da nije "bilo moguće predvidjeti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja".

Ona je, kako navodi ovaj portal", navela i da nikada nije bilo prijavljeno nasilje u toj porodici.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.