Protesti u Podgorici

Najavljena blokada institucija  

  • 06.04.2019. 20:47

U Podgorici je večeras održan osmi građanski protest pod sloganom "Odupri se - 97.000", sa kojeg je najavljeno da će njihove pristalice narednih dana u svim gradovima početi sa nenasilnim akcijama i blokiranjem institucija, kako bi prisilili vlast da prihvati njihove zahtjeve.

Brojni građani okupili su se večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore, nakon čega su krenuli u šetnju prema zgradama predsjednika, Centralne banke i Vrhovnog državnog tužilaštva. 

Okupljenima se u ime organizatora prvi obratio Nikola Grdinić, koji je rekao da pokret "Odupri se" nije politička partija, kao i da nije riječ o političkim protestima. 

Grdinić je istakao da se u Crnoj Gori bude studenti i pozvao mlade da naprave živi zid, kao znak solidarnosti da se zajednički bore za slobodu. 

Okupljenima se u ime studenata obratio Vuk Vujisić, koji je rekao da, uprkos svim pritiscima i zastrašivanjima, studenti neće stati u borbi za slobodu. 

"Ovi mladi ljudi su tu da im država stvori normalne uslove za život. Nije normalno da članska karta vrijedi više od znanja", rekao je Vujisić. 

Vujisić je istakao da Crna Gora nema slobodan univerzitet, te da je studentski parlament okupiran od strane jedne partije. 

"Mladi sanjaju bolju i ljepšu Crnu Goru. Vrijeme promjena je došlo i to svi moraju da shvate. Ne damo im naše rijeke, jezera, prirodu. Ne damo im slobodu, ne damo im našu Crnu Goru, jer, mi smo država", poručio je Vujisić. 

Okupljeni građani skandirali su "Mi smo država", "Majke su država" i nosili transparente na kojima su ispisane poruke kojima pozivaju na ostavke vodeće funkcionere u Crnoj Gori. 

Protestu su prisustvovali i lideri parlamentarne opozicije.