"Nije lako biti različit"

Na Paradi ponosa u Splitu hrvatski veteran nosio majicu vaterpolista Zvezde

  • 15.06.2019. 21:39

U Splitu se danas bez incidenata održava Deveta Parada ponosa, a među učesnicima, kojih je bilo najviše do sada, bio je i hrvatski veteran Zoran Erceg, koji je na sebi imao crvenu majicu Vaterpolo kluba Crvene zvezde i u rukama transparent na kojem je kombinacijom ćirilice i latinice ispisano "Nije lako biti različit".

Erceg je rekao da kao građanin Splita ima građansku dužnost da podrži ljude kojima su ugrožena ljudska prava, jer su i njemu kao invalidu ugrožena u nekom drugom dijelu ljudska prava, prenosi Dalmacija danas.

"Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, djeca bez roditeljskog staranja…", naveo je on.

Ovo je, kako je Erceg rekao, majica momka koji je bježeći od splitskih huligana skočio u more.

"Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub", rekao je Erceg.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u februaru u Splitu, uoči utakmice Jadranske lige. Vaterpolista Aleksandro Kralj se splitskih huligana spasao tako što je skočio u more.

Splitski ratni veteran Zoran Erceg poznat je po brojnim akcijama i istupima, od kojih je posljednji bio prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, gdje je vikao parole protiv prvog hrvatskog predsjednika zbog čega je fizički napadnut, a potom i pritvoren, prenijela je Dalmacija danas.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.