Supruga teško povrijeđena

Monstrum komšije napao čekićem, batom za meso i nožem

  • 26.01.2019. 15:15

Monstrumu koji je ubio komšiju Vicencija Uvodića (92) i teško povrijedio njegovu suprugu Senku (87) sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je istražni zatvor. 

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Luki Juretiću (24). Mladić je prije toga ispitan, a nakon odluke sutkinje prebačen je u zatvor na splitskim Bilicama. 

Istražni zatvor je tražilo Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela, uticaja na svjedoke, ali i zbog posebno teških okolnosti krivičnog djela. Osumnjičeni mladić je rekao da se ničega ne sjeća i da se ne osjeća krivim. Prijavljen je za krivična djela koja je počinio na veoma okrutan i podmukao način iz koristoljublja.

Prema policijskoj prijavi, mladić se, kako neslužbeno saznaje "Slobodna Dalmacija", sumnjiči da je u svom ubilačkom pohodu u stanu komšije koristio bat za meso, čekić i manji nož. Žena je pretučena kraj ulaznih vrata, tamo su nađeni i ostaci brašna koje je osumnjičeni došao tražiti za palačinke.  

Stravičan zločin se dogodio u četvrtak kasno popodne, a prvu dojavu o njemu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati kada ih je nazvao komšija nastradalog muškarca i žene i zatražio da dođu spasiti Senku (87). 

Policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog koji stanuje u istoj zgradi kao i njegove žrtve. Da je on napadač, policiji i komšiji koji je alarmirao bolnicu i policiju rekla je teško povrijeđena žena.

Za ovo krivično djelo predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju do 50 godina.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.