Metković

Mladić (33) preminuo u požaru stana: "Otac samo sjedi, ništa ne govori, užas je ovo..."

  • 07.12.2020. 16:48

U požaru stana u Metkoviću noćas oko 1.35 smrtno je stradao 33-godišnji muškarac.

Vatrogasci su nakon dojave o požaru stana na trećem spratu stambene zgrade koji se proširio i na krov iz stana evakuisali dvoje ljudi, starijeg muškarca i ženu, koji su zadobili lakše povrede. To su roditelji preminulog muškarca. Majka je na Hitnoj, prima kiseonik i inhaliraju je, a otac je pušten iz bolnice.

Oni su uspjeli pobjeći iz stana kad je stan već bio dobro zahvaćen požarom, ali momku nije bilo spasa. Vatrogasci su relativno brzo i pronašli u potkrovnom prostoru, ali već je bio preminuo,  a prvi rezultati kažu da je preminuo od trovanja ugljen monoksidom.

Još nema podatka uzroka požara, a navodno je riječ o neispravnim električnim instalacijama. Cijela zgrada bila je evakuisana, ali stanari se sad već vraćaju u svoje stanove.

Komšije za 24sata.hr nam kažu da je preminuli mladić bio dobar komšija i pristojan momak.

Posljedice požara vide se po cijeloj zgradi, još se osjeti smrad dima, a po stubištu još ima pepela sa zgarišta. U zgradi smo sreli člana porodice.

- Otac samo sjedi i ništa ne govori. Strašno je ovo, užas, užas - rekla je.

Razgovarali smo sa komandirom vatrogasaca u Metkoviću.

- Kad smo došli cijeli balkon je bio u plamenu. Dvoje ljudi koje smo zatekli ispred stana su nam rekli da je jedna osoba u stanu, ali nažalost, nismo mu mogli pomoći. Požar je u tom trenutku bio velikog intenziteta - rekao je komandir Jure Pilj.

Detalje su nam rekli i čitaoci 

- Čuo sam viku komšija, jedan komšija je pokušao prvi reagovati, ali je plamen već jako buknuo. Vatrogasci su brzo došli, roditelje su nakon pola sata uspjeli izvući van, ali koliko sam čuo, momak je bio u potkrovlju i njemu nije bilo spasa kada su došli - ispričao nam je čitalac.

Tijelo preminulog 33-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njegove smrti.

Тагови: