Objavio na Instagramu

Mladi HDZ-ovac se slikao u majici sa ustaškim grbom

  • 01.07.2019. 15:32

Predsjednik gradskog savjeta mladih Bjelovara i aktivni član HDZ, Mateo Horvat (24), objavio je svoju fotografiju na kojoj ima majicu s natpisom "Za dom spremni" i s hrvatskim grbom s bijelim prvim poljem.

Tu fotografiju je objavio Forum mladih SDP na Facebooku, a Horvat je zaprijetio da će "prijaviti nadležnim institucijama" ako se ne ukloni ta fotografija, koju je on, kako kaže, objavio na svom privatnom Instagram profilu, prenosi Index.hr.

Horvat tvrdi da su mu tom objavom povrijeđena prava o zaštiti podataka (GDPR).

U opravdanju svog postupka, Horvat j naveo da je "neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktuelna društvena događanja iz konteksta 1945-te godine, kao da od tog trenutka nije proteklo više od 45 godina u kojima je vladajući jugoslovenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike tekovine antifašizma".

On je dodao i da "mnogi branitelji, posebno pripadnici Hrvatskih Obrambenih snaga (HOS) koriste istorijski hrvatski poklič 'Za dom spremni'".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.