Jeftini stanovi

Mjesečno 118 evra za stan od 67 m2 - evo kako izgleda

  • 18.06.2018. 20:05

Prvi stanovi koje država gradi za pripadnike službi bezbjednosti, vojske i policije biće useljivi već od septembra sledeće godine.

Svi koji žele da kupe jeftine stanove od danas mogu da vide kako će oni izgledati.

Ogledni stan u naselju "Zemunske kapije" otvoren je od danas za zainteresovane, a kvalitet stana, i pored najavljene niske cijene kvadrata, nije upitan.

Stan otvoren za razgledanje ima 67 kvadrata, sadrži dnevni boravak, dvije spavaće sobe, trpezariju, kuhinju, kupatilo i toalet, funkcionalan je i prostran..

Inače, svi planirani stanovi za pripadnike bezbednosti biće građeni sa 80 odsto domaćih materijala, a kako je premijerka Ana Brnabić ranije istakla, to će pozitivno uticati na domaću građevinsku industriju.

Takođe, svi će biti u energetskom razredu C, što znači da će imati 20 odsto niže troškove za struju.

Kvadratura planiranih stanova kretaće se od maksimalno 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove, a biće rađeni u skladu sa standardima Evropske unije i po propisima o energetskoj efikasnosti.

Pripadnici bezbednosti koji se usele u stan od 67 kvadrata mesečno će plaćati ratu od 118 evra, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana, kada je obišao ogledni stan.

Što se tiče cijene, stambene jedinice prodavaće se po subvencionisanoj cijeni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno i komunalno opremanje.

Za 2020. godinu planirana je izgradnja 5.203 stana, a u prvoj fazi realizacije projekta biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.