Crna Gora

Mitropolit Onufrije u posjeti Cetinjskom manastiru

  • 28.02.2020. 16:07

Njegovo blaženstvo mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije posjetio je danas Cetinjski manastir i poklonio se desnici Svetog Jovana Krstitelja, čestici Časnoga krsta Gospodnjega i Svetom Petru Cetinjskom Čudotvorcu.

Nakon svečane doksologije, NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rekao da ga mnogo raduje što je mitropolit Onufrije došao u Cetinjski manastir.

Mitropolit Amfilohije je mitropolitu Onufriju, povodom njegove posjete, dodijelio Zlazni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca - za ispovjedničko svjedočenje jedinstva pravoslavlja na Tronu kijevskih miropolita.

Mitropolit Amfilohije je naglasio da je poseban blagoslov da "ponovo imamo mitropolita kijevskog i sve Ukrajine, Kijeva Svetoga Vladimira, koji je duhovno središte, ne samo današnjeg ukrajinskog naroda, nego svih sjevernih slovenskih naroda, a i naše duhovno središte", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Zablogodarivši domaćinu, NJegovo blaženstvo mitropolit Kijeva i sve Ukrajine Onufrije je mitropolitu Amfilohiju uručio na dar paterice, ističući da su ovih dana tokom boravka u Crnoj Gori svjedoci hrišćanske ljubavi i da se priključuju duhovnom životu svete Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Želimo da Vam prinesemo naš skromni dar, paterice, koji simbolizuje duhovnu silu koju Bog daje arhijereju, sa željom da Vas Gospod napuni njenim obiljem. Čuvajte je u vašem smirenom srcu i duši. Želimo da Vam Gospod još doda svoje milosti i umnoži blagodat, da pobijedite sva iskušenja sa kojima se danas susreće vaša sveta Mitropolija i sva punoća Srpske pravoslavne crkve", rekao je mitropolit Onufrije.