Mitropolit Amfilohije: Propašće sve što se gradi na bezbožništvu, otimačini i vlastoljublju

  • 27.07.2020. 17:29

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko–primorski Amfilohije poručio je da će svuda, pa i u Crnoj Gori, propasti sve što se gradi na bezbožništvu, otimačini, pljački, samoljublju i vlastoljublju.

"Na tome se ništa istinsko i pravo nije sagradilo kroz vijekove. Sve je to propalo, a samo ono što je građeno na tvrdoj Božijoj vjeri, na Hristu Gospodu i na svetinji Božijoj je ostalo, opstaje i ostaće do kraja svijeta i vijeka", istakao je mitropolit nakon liturgije u manastiru Ćelija piperska, kod Podgorice.

Mitropolit Amfilohije je istakao da je vlastodršcima danas ostalo samo još da otimaju svetinje Božije, nakon što su prethodno opljačkali preduzeća, narodno dobro.

To narodno dobro, kako je naveo mitropolit, njihovi prethodnici sakupili su na osnovu onoga što su oteli od Crkve Božije i naroda, ali koji, blagodareći tome što su bili kršteni, nisu samo za sebe prisvajali, nego su to davali i narodu, stvorivši mnogobrojna preduzeća, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Njihovi sadašnji sljedbenice sva ta preduzeća su na divlji način privatizovali, pretvorili u svoju imovinu, opljačkavši to narodno bogatstvo u ime sada nekih novih idola, ideala lažnih. U isto vrijeme sada donose zakone da i ove svetinje Božije, u koje su ugrađeni svi naši preci na čelu sa Svetim Stefanom Piperskim, privatizuju, kako kažu, nacionalizuju, da ih prisvoje, navodno, državi. Kojoj državi? To je vlast koja je sebe poistovjetila sa državom", rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je naglasio, između ostalog, da se danas narod u Crnoj Gori "darnut u zjenicu oka svoga", pobunio protiv tog zločina i zločinačkog zakona i te zločinačke vlasti.

"Pobunio se i njegov vapaj je: ne damo svetinje! Ne damo svetinje svetih moštiju svetih mučenika Hristovih na čelu sa Svetim Vasilijem, Svetim Petrom, Svetim Stefanom Piperskim... Ne damo te svetinje, njihove mošti čuvamo kao svetinje i čuvamo njihovu vjeru. Sve što gradimo, gradimo na njihovoj vjeri u živoga Boga, na žrtvi, na samožrtvenoj Hristovoj ljubavi jer nema veće ljubavi od one da neko život svoj žrtvuje za bližnje svoje", istakao je mitropolit crnogorsko–primorski.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)