Saslušan u Tužilaštvu

Mitropolit Amfilohije odbacio navode da je kršio mjere zabrane

  • 29.04.2020. 17:04

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saslušan je danas u cetinjskom Osnovnom tužilaštvu povodom prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića, javila je Televizija Crne Gore.

Iz iskaza koji je dao, proizilazi da mitropolit Amfilohije sebe ne smatra odgovornim da je prekršio mjere i zabrane u vezi sa epidemijom virusa korona u Crnoj Gori koje je izdalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da provjeravaju da li su prekršene propisane mjere.

Po njihovom nalogu, cetinjskoj policiji je prethodnih dana izjave u svojstvu građanina dalo sedam sveštenika koji su takođe prisustvovali sahrani na Rijeci Crnojevića.

Cetinjska policija će u toku ove i naredne sedmice saslušati i druge osobe koje su prisustvovale sahrani, među kojima i jednog od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andriju Mandića.

Sahrani Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, na Rijeci Crnojevića na području opštine Cetinje prisustvovali su poslanik DF-a, Andrija Mandić, sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Osim njih, na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji ima diplomatski imunitet i od njega neće biti uzeta izjava.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore dalo je smjernice da se sahrane i veselja tokom trajanja epidemije održavaju isključivo u krugu porodice.

Тагови: