Mitropolit Amfilohije: Crkva Božija je nepobjediva i neuništiva

  • 31.05.2020. 15:59

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je Crkva Božija nepobjediva i neuništiva, te pozvao vlast da prestane da progoni svetinju, koja vjekovima postoji u Crnoj Gori.

"Oni koji su na vlasti u Crnoj Gori pokušavaju da ono što je Božije, prisvoje, pogaze i oskrnave, kao što su to radili i njihovi prethodnici, zbog čega se narod s pravom pobunio, žrtvujući se i pjevajući "Ne damo svetinje"", rekao je vladika.

Mitropolit je podsjetio da su u Crnoj Gori 50-60 godina bili oskrnavljeni hramovi, mnogi porušeni, te pretvoreni u štale.

"Porušena je i svetinja na Lovćenu koja je bila u grbu Crne Gore. Zamislite vi tu Crnu Goru i vlast crnogorsku koja pljuje na svoj grb, gazi ga i ruši, uništava. I to nastavlja da radi pokušavajući i druge svetinje da prisvoji", rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Vaznesenja u Vinićima pod Ostrogom gdje su donijete mošti Svetog Arsenija Sremca.

Mošti Svetoga Arsenija, nasljednika Svetoga Save, u Manastiru Vaznesenja će ostati do večernje službe, nakon čega će biti vraćene u Manastir Ždrebaonik. 

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.