Miloševića će dočekati crne majice sa ustaškim simbolima

  • 03.08.2020. 12:02

Predstavnici dijela "braniteljskih udruženja", odnosno hrvatski desničari, nezadovoljni najavom dolaska potpredsjednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića iz Samostalne demokratske srpske stranke na obilježavanje 25 godina od zločinačke vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu najavljuju provokativne majice sa ustaškim obilježjima.

Kako navode hrvatski portali, dio članova tih udruženja nosiće crne majice sa natpisom "Zajedno u ratu, zajedno u miru", te amblemima Specijalne policije, gardijskih jedinica i HOS-a sa ustaškim pozdravim "Za dom spremni!".

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je zbog tih majica u maju u Okučanima napustio obilježavanje 25 godina od hrvatske vojno-policijske akcije "Bljesak".

Najave dolaska Miloševića u Knin i odlaska ministra hrvatskih veterana Tome Medveda u Grubore, na mjesto zločina nad Srbima, izazvale su bijes hrvatske desnice.

Iako je Ministarstvo hrvatskih veterana, kako navodi "Net portal", obezbijedilo dovoljan broj majica sa amblemom akcije "Oluja", dio veterana pojaviće se u crnim majicama sa amblemima raznih jedinica među kojima je i HOS sa spornim amblemom.

Oni se pozivaju na Zakon o pravima hrvatskih veterana, prema kojem su simboli iz doba ustaške Nezavisne Države Hrvatske zakoniti ako su na amblemu HOS-a.

U akciji "Oluja" ubijeno je ili nestalo više od 2.000 Srba, protjerano oko 250.000, a na desetine hiljada objekata je zapaljeno i devastirano.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)