Predsjednik Srpskog narodnog vijeća

Milošević: Napad u Kninu novi akt mržnje

  • 22.08.2019. 12:08

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević upozorava da su nastavljeni napadi na Srbe u Hrvatskoj, inspirisani mržnjom, a najnoviji slučaj je incident kod Knina kada su maskirani napadači pretukli osobe koje su gledale fudbalsku utakmicu Crvene zvezde.

"Nažalost, juče se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo ljeto, nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu /prebijen i umro u komi/, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje. Napadači su pokušali da povrijede više osoba motivisani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih. Napad maskiranih napadača u srijedu naveče u kafiću u Uzdolju na grupu gostiju, u kojoj su bili i žene i djeca, jeste divljački i kukavički čin", naglašava on.

Milošević naglašava da nije riječ o "navijačkom obračunu".

"Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati", napisao je Milošević na Fejsbuku, a prenosi portal Indeks.

Grupa maskiranih osoba sinoć je, u kafiću kod Knina, napala ljude koji su pratili utakmicu Crvene zvezde i Јang bojsa. Petero ljudi je prevezeno u bolnicu, a povrijeđeno je i dijete.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.