Konvencija lokalnog odbora DPS-a

Milo Đukanović nepoželjan u Beranama

  • 17.06.2019. 07:15

Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline poručila je da je Milo Đukanović nepoželjan u Beranama, gdje je najavljeno da će boraviti danas na konvenciji lokalnog odbora DPS-a.

Predsjednik Srpske narodne odbrane Vasojevića Goran Kiković, koji je i potpredsjednik Skupštine opštine Berane, smatra da je Đukanovićeva posjeta Beranama u vrijeme najavljene otimačine srpskih svetinja u Crnoj Gori "u najmanju ruku provokacija". 

"On je nepoželjan u Beranama, jer je unizio Crnu Goru koja je pod njegovom dirigentskom palicom priznala lažnu državu Kosovo, uvela sankcije bratskoj Rusiji, našem vjekovnom prijatelju i dobrotvoru, za saveznika odabrao NATO savez koji je sijao smrt na našim prostorima i ubijao djecu, žene i starce", istakao je Kiković. 

Prema njegovim riječima, Đukanovićeva vlast je udarila na srpski jezik i ćirilično pismo, a na kraju juriša da otme najveće svetinje Srpske pravoslavne crkve. 

Kiković je rekao da od delegata DPS-a iz Berana očekuje da izvižde i protjeraju Đukanovića sa konvencije, jer je i njih ponizio kada je pozvao na otimanje svetinja, te je napomenuo kao beranski DPS nema nijednog fukcionera u državnim organima. 

"Zato očekujemo da zatražite od Mila da uhapsi raspopa Miraša Dedejića, koji hoće da juriša na pravoslavne crkve i manastire u Crnoj Gori", istakao je Kiković.

Тагови: