Lapsus predsjednika Hrvatske

Milanovićev lapsus predmet šale u hrvatskim medijima

  • 16.09.2020. 09:39

Lapsus predsjednika Hrvatske i vrhovnog komandanta Oružanih snaga RH Zorana Milanovića snimila je sinoć RTL televizija, a prenijeli su svi hrvatski mediji.

Naime, on je napravio omašku objašnjavajući svoj stav da je u Hrvatskoj vanredno stanje, stanje prirodne katastrofe, kao i u cijeloj Evropi.

"U Hrvatskoj je de facto vanredno stanje. To nije ratno stanje. To od početka naglašavam. Plašili su nas vanrednim stanjem, ali mi, kao i cijela Evropa, živimo u vanrednom stanju. To nije normalno stanje. I upravo zato u takvoj se situaciji primjenjuju posebne mjere, i to je sve. Ratno stanje je nešto sasvim drugo. Ovo je sr**je - stanje - prirodne katastrofe", rekao je Milanović.

Milanović je na Plesu, u kasarni 91. vazduhoplovnog krila "Pukovnik Marko Živković" prisustvovao svečanom dočeku 12. hrvatskog kontingenta iz misije podrške miru Resolute Support u Avganistanu i tom prilikom se obratio novinarima.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.