Predsjednik Hrvatske

Milanović: Štab je ustvari ništa, Sabor je iznad

  • 29.07.2020. 08:41

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović smatra da odluke Štaba za zarazne bolesti, koji je nedavno opisao kao paraustavno tijelo, treba da odobri parlament, jer je Sabor, kako je naveo, po nadležnostima iznad tog štaba.

Milanović je u Vele Luci rekao da se zalaže da se postojeće odluke štaba, koje se donose i "koje se ljudima nameću", pokriju odlukom Sabora.

"Sabor je iznad Štaba. Štab je ustvari ništa", kazao je Milanović, prenosi Hina.

Hrvatski predsjednik Milanović ne misli da Vlada uvodi autokratiju, ali da "postoji nešto što se zove uzurpiranje tuđih prava".

"Kao predsjednik ću uvijek upozoravati na situacije koje su granične i potencijalno prijete situacijom, odnosno stanjem u kojem grupa, da se ne uvrijede, anonimnih ljudi, upravljaju vašim životom. Može, na kratko vreme, svaki put uz odluku Sabora. To govorim ovako polako i dosadno da bi se pametnjakovići koji izvrću moje riječi umorili od reciklaže", istaknuo je on.

Milanović tvrdi i da aplikacija "Stop Covid-19" ne može postati obavezna na jesen kao što to najavljuje ministar zdravlja Vili Beroš ako situacija postane ozbiljnija.

"Nema načina da se to utjera, osima ako Sabor sam ne donese takvu odluku dvotrećinskom većinom", naglasio je Milanović.

U Hrvatskoj je u ponedjeljak predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19", koja će osobi koja je oboljela od korona virusa omogućiti da na anoniman način obavesti druge korisnike aplikacije sa kojima je bila u kontaktu o mogućoj izloženosti zarazi.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)