Milanović Pupovcu: Plačibabo, ubio bih se ili zaćutao da sam na tvom mjestu

  • 27.03.2021. 19:12

 Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas predsjedniku Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Miloradu Pupovcu da je "plačibaba" i da bi se ubio ili zaćutao da je na njegovom mjestu.

Milanović tvrdi da Pupovac pokušava "podvaliti idiotariju" da predsjednik Hrvatske krši Ustav vršeći pritisak na njega i poslanika Veljka Kajtazija u vezi sa izborom predsjednika Vrhovnog suda.

"Očekivano, nakon urgentnih konsultacija sa svojim principalom, `plačibaba` Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja sa lažima i teškim glupostima. Zaziva i Radeta Končara, heroja otpora sa kojim su bratski ratovali moji djedovi, stričevi i ujaci. Ne znam za njegove", napisao je Milanović na "Fejsbuku" nakon današnje konferencije za novinare Pupovca.

On navodi da je u Hrvatskoj, prema zadnjem popisu bilo 200.000 Srba, te da još sto hiljada građana ima porijeklo/identitet koji je u manjoj ili većoj mjeri srpski, a da je čak 10.000 odabralo Pupovca.

"Ja bih se, na tvom mjestu, figurativno, ubio ili zaćutao", napisao je Milanović.

Pupovac je danas izjavio da je Milanović pokušao uticati na njega i poslanika romske manjine u Saboru Veljka Kajtazija da podrže njegovog kandidata Zlatu Đurđević za predsjednika Vrhovnog suda.

On tvrdi da Milanović krši ustavni poredak svojim načinom predlaganja Đurđevićeve za predsjednika Vrhovnog suda, te da je, uticajem na saborske poslanike, pokušao destabilizovati vladajuću većinu u Hrvatskom saboru.

Predsjednik SDSS-a je optužio Milanovića da koristi jezik ekstremne desnice i da u mandatu njegove vlade ništa nije urađeno za Srbe u Hrvatskoj.

Pupovac je, uoči obraćanja javnosti, na društvenim mrežama objavio poruke koje mu je uputio Milanović u kojima je, između ostaloga, napisao "Srami se, bijedniče", te da će "srpski narod procvjetati u Hrvatskoj kada se otarasi Pupovca i njegovih lopova".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.