Žestog odgovor stigao iz Srbije

Milanović: Ako budem predsjednik, Vučić se neće šetati "lijepom našom"

  • 11.09.2019. 08:25

Kandidat za šefa hrvatske države vikao usred TV emisije da, ako naslijedi Grabar Kitarović, srpski predsjednik neće biti njegov gost. Iz Beograda odgovaraju da mrzi Vučića jer on štiti interese Srbije.

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće šetati „lijepom njihovom“ ukoliko on bude novi predsednik Hrvatske.

Bjesneo

Milanović, inače predsjednički kandidat opozicione SDP, kazao je da će, naslijedi li Kolindu Grabar Kitarović (HDZ), sa srpskim vlastima sarađivati tek koliko bude morao. Predsednički izbori, uoči kojih Milanović kampanju vodi uz slogan „Predsednik s karakterom“, održaće se krajem godine.

"Taj režim u Beogradu je režim s kojim ću raditi koliko budem morao raditi. Ali neće mi se ovde šetati Vučić po Hrvatskoj. Neće mi biti gost u ovakvim okolnostima. Neće!" vikao je Milanović u emisiji „Nedeljom u dva“ na HRT. Nije želio da odgovori šta je preduslov da predsjednik Srbije dođe u Zagreb.

Hrvatska politika, kako za Kurir ocjenjuje ministar odbrane Aleksandar Vulin, prema Srbiji se vodi kao posljedica nečiste savjesti i dubokih kompleksa.

Htio da nam naškodi

"Zato i nema razlike između vlasti i opozicije kad je u pitanju odnos prema Srbima i Srbiji. Vučić vodi odgovornu politiku očuvanja mira na Balkanu, ali i odbrane interesa Srbije, zato ga u Hrvatskoj toliko i mrze. Milanović je imao priliku da bude poražen kad je pokušavao da naškodi Srbiji i kad je morao da se povuče pred stavovima Vučića. Zato i ne može da sakrije koliko je u njemu zavisti i frustracije", konstatuje Vulin.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je nastup Milanovića slika sadašnje Hrvatske:

"Oni se takmiče u mržnji prema Srbiji. Niko ne može da određuje gdje će predsjednik Srbije ići", kazao je za Kurir srpski šef diplomatije.

Podsjetimo, ovo je samo još jedna u nizu provokacija iz Hrvatske, koja je prije nekoliko dana delegaciji Vojske Srbije zabranila ulaz u tu državu.

Тагови: