Lider Prave Crne Gore

Milačić: Želimo specijalne odnose sa Srbijom, Rusijom i Srpskom

  • 02.07.2018. 10:47

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ističe da će se njegova stranka zalagati za specijalne odnose sa bratskim zemljama - Srbijom i Rusijom, kao i sa Republikom Srpskom.

"Bratskom narodu u Republici Srpskoj želim da izdrži u borbi za očuvanje srpskog imena i identiteta, kao i cijeloj BiH, jer sam siguran da će i za njih i za nas doći lijepi dani", navodi Milačić za Srnu. 

On naglašava da se njegova stranka neće ustručavati, ma kolike posljedice snosila, da kaže da su Srbi i Rusi bratski narodi bez kojih danas ne bi bilo ovakve Crne Gore. 

"Mi smo isti narod. Upravo zbog ovako jasno deklarisanih stavova, nerijetko trpimo medijsku cenzuru, ali i pritisak vlasti. Ali, ako su naši djedovi trpjeli i istrpjeli turski jaram 500 godina, možemo i mi posljednjeg evropskog diktatora", kaže on. 

Milačić ocjenjuje da su, za razliku od ostatka crnogorske opozicije, koja se ne izjašnjava o osjetljivim pitanjima, poput identitetskih - jezika, nacionalnosti, Crkve, pa čak i o NATO-u, politička načela Prave Crne Gore jasna. 

"Govorimo i pišemo srpskim jezikom kojim su se služili naši očevi, naši djedovi, pradjedovi, naš /Petar Drugi Petrović/ NJegoš. Ne priznajemo lažnu montenegrinsku crkvu Mila Đukanovića, već isključivo kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu", ističe Milačić. 

On ukazuje da Prava Crna Gora ima odlične odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Mitropolijom crnogorsko-primorskom i Eparhijom budimljansko-nikšićkom. 

Milačić poručuje da je Kosovo i Metohija srce Crne Gore, koliko i Srbije. 

Lider Prave Crne Gore dodaje da je tačno da je zapalio nekoliko puta NATO zastavu, pa čak zbog toga išao i u zatvor, ali poručuje da bi to ponovo učinio. 

"Ako je NATO mogao bez odobrenja Savjeta bezbjednosti da bombarduje našu zemlju i ubija našu djecu, što bih se ja ustručavao da simbolički zapalim njihovu zastavu i time poručim šta mislim o njima", navodi on. 

On je nezadovoljan i djelovanjem opozicije u Crnoj Gori, koja, prema njegovim riječima, za poslednjih 30 godina nije uspjela da uradi jedino što se od nje očekivalo - da smijeni aktuelnu vlast. 

"Konačno, naš cilj je, osim smjene režima, vrlo jasan: želimo da odbranimo tradicionalnu Crnu Goru od zapadnog sistema vrijednosti, koji nam pokušavaju nametnuti kao normalan, ali smo, s druge strane, svjesni i ekonomskog ambisa u kojem se nalazimo", kaže Milačić. 

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм