Predsjednik Prave Crne Gore

Milačić: Opozicija da se dogovori o zajedničkom djelovanju

  • 13.05.2020. 14:47

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić oštro je osudio pritvaranje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika SPC u Crnoj Gori koji, prema navodima crnogorskog tužilaštva, nisu poštovali zabranu okupljanja, te je pozvao crnogorsku opoziciju da se dogovore o modelu hitnog zajedničkog djelovanja.

Milačić je u pisanoj izjavi naveo da su hapšenjem vladike Joanikija najbrutalnije pogažena ustavna prava građana Crne Gore, a da crnogorska vlast želi da isprovocirati građanski rat.

On je pozvao kolege sa opozicione političke scene da se okupe, razgovaraju i dogovore o modelu zajedničkog djelovanja, najprije na odbrani Ustava Crne Gore, te osnovnih ljudskih prava i sloboda, kao i prava vladika.

"Crna Gora od jutros je u jednom od najtežih trenutaka u njenoj istoriji. Na ispitu, kao nikada do sada, smo svi mi, svako od nas, lično, da ličnije ne može biti. Danas nas pravo u oči gledaju naši preci", naveo je Milačić, a saopštila Prava Crna Gora.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.