Pozvao narod da digne glas

Milačić: NATO planira vojnu bazu na beranskom aerodromu

  • 11.09.2019. 17:31

Predsjednik opozicione crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić posjetio je nekadašnji beranski aerodrom i tom prilikom izjavio da NATO planira izgradnju vojne baze na tom aerodromu.

"Prema informacijama do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane Crne Gore, NATO zajedno sa svojim crnogorskim partnerima ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze", rekao je Milačić, a prenijela Prava Crna Gora.

Kako je naveo Milačić, razlozi za NATO bazu na nekadašnjem beranskom aerodromu su brojni, ne samo zbog toga što tamo već postoji aerodromska pista, i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom.

"Treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a a Crna Gora već spremila 17 miliona evra", istakao je Milačić.

On je takođe podsjetio da nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu je služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota, ali da su mnogo puta čuli, naročito od bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj namjeni.

"Prava Crna Gora, ali i ja lično želim da poručim odavde iz Berana da nećemo dozvoliti da se ovdje, u srcu Vasojevića, izgradi NATO vojna baza. Prije ćemo izabrati da ovdje bude katun za ovce, nego za NATO vojnike. Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih, i po državu Crnu Goru opasnih, nauma", zaključio je Milačić.

Pročitajte još:

Pronađen šestogodišnjak koji je nestao u parku

Umjesto u školi đaci bili na obilježavanju vojne akcije u kojoj su ubijani srpski civili

Šta se desilo u svlačionici Srbije i da li se tu krije razlog neuspjeha u Kini?

Pronađena najviša stabljika marihuane u BiH

Maloljetnik se prije zločina dopisivao sa žrtvom

Pokušala da se ubije: 17-godišnjakinja skočila sa zgrade

Drugo samoubistvo u 10 dana: Objesila se 24-godišnja djevojka

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина