Crna Gora

Milačić donirao poslaničku platu za izgradnju crkve u Bratuncu

  • 12.06.2021. 17:53

BRATUNAC - Poslanik u parlamentu Crne Gore Marko Milačić donirao je danas poslaničku platu za izgradnju sabornog hrama u Bratuncu, za koju je pokrenuta inicijativa.

Milačić, koji je i predsjednik stranke Prava Crna Gora, među prvima je dao prilog za izgradnju ove crkve, a danas se u Bratuncu sastao sa načelnikom opštine Srđanom Rankićem.

Milačić je podsjetio da je narod iz Republike Srpske pružao podršku Srbima u Crnoj Gori kada je branio svetinje i da je njegova želja bila da neko iz Crne Gore pošalje poruku ljubavi i solidarnosti Srbima u Bratuncu "u teškim trenucima kada je srušena crkva u Konjević Polju".

"Većinski dio Crne Gore je uz vas i darujem poslaničku platu koja je iz budžeta uz želju da se što prije izgradi hram u ovom mjestu i da to bude znak vaskrsenja i jedinstva našeg naroda u Bratuncu i uopšte. I ovoga puta želimo da pokažemo da smo najhomogeniji kada je najteže", rekao je Milačić.

On je istakao da se u Crnoj Gori predstavlja iskrivljena slika o Srebrenici i ratnim dešavanjima, te da se njegova stranka zalaže za punu istinu o svim dešavanjima od 1992. do 1995. godine.

On je poručio i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici koja je parlamentarnoj proceduri u Crnoj Gori.

Bratskom narodu i poslanicima Crne Gore Rankić je poručio da ishitreno ne donose rezoluciju o Srebrenici jer umjesto pomirenja to izaziva još veću mržnju, netrpeljivost, nepovjerenje i dovodi do svađa i razdora.

Rankić je zahvalio Milačiću za posjetu i prilog za izgradnju sabornog hrama u Bratuncu, ističući da će se istrajati i da će u Bratuncu biti izgrađen velelepan hram sa spomen obilježjem za sve stradale Srbe ovog kraja u ratovima u 20. vijeku.

Rankić je naveo da će u kripti biti spomen-soba na nastradale Srbe da bi se pokazalo koliko ih je stradalo za slobodu u jednom vijeku.

Тагови: