Migranta u Hrvatskoj usmrtio stršljen

  • 26.08.2020.09:49

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje u vezi s pronalaskom mrtvog tijela muškarca.

"21. avgusta oko 18 sati na cesti Otok-Vrbanja policijski službenik ove Policijske uprave, koji je bio izvan službe, zaustavio se na znakove muškarca koji je od njega tražio pomoć. Prateći informacije koje mu je muškarac davao u obližnjem grmlju kod kanala Brežnica pronašli su beživotno tijelo drugog muškarca zbog čega je policajac odmah pozvao hitnu pomoć i policijske ophodnje.

Ljekar hitne medicinske pomoći na mjestu događaja je potvrdio smrt osobe te konstatovao da na mrtvom tijelu nema tragova nasilja.

Na mjestu događaja proveden je uviđaj dok je temeljem naloga Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru u NMB Vukovar provedena i obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti anafilaktički šok uslijed uboda insekta (stršljena).

U toku je postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina.

Muškarac koji se za pomoć obratio policijskom službeniku van službe je avganistanski državljanin nad kojim je proveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice te je smješten u Prihvatni centar za strance Tovarnik do readmisije", saopštila je policija.

Tagovi: