Bivši predsednik Hrvatske

Mesić: Ne bi bilo dobro da Kitarović dobije novi mandat

  • 23.12.2019. 23:17

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić smatra da ne bi bilo dobro da predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bude ponovo izabrana na tu funkciju, jer kako je rekao, u cijelom svom mandatu nije uradila ništa.

"Ona je koristila tuđe uspjehe, recimo fudbalera, pa se tamo predstavljala. Ali sama nije napravila ništa. Davala je nedostižna obećanja da će Hrvatska biti najprosperitetnija i najbogatija država u Evropi i na svijetu ako birači nju izaberu za predsjednicu. Ona je držala govore koji često nemaju ni sa čim nikakve veze", rekao je Mesić za Kliks.

On je izrazio očekivanje da će hrvatski glasači u drugom krugu izbora donijeti najrazumniju i najmudriju odluku.

"Škoro je najavio da ostaje u politici...ako on ostane u politici, on ne može svoje glasače pozvati da glasaju za HDZ. Jer to bi onda bila izgubljena bitka. On mora zadržati svoje birače i na tom terenu tražiti svoju biračku bazu. To je mogućnost da se u drugom krugu ipak pojave pukotine u političkom prostoru Grabar-Kitarović i da završe s pomakom prema jednoj umivenijoj, kulturnijoj i demokratičnijoj Hrvatskoj", kazao je Mesić.

On smatra i da je Kitarović stvarala barijere prema BiH i da je, kako je naveo, izmišljala da ta zemlja predstavlja opasnost.

"Ona je jednostavno promašila evropske ideje. Hrvatska će sada predsjedavati EU. To bi mogao biti trenutak da se neke stvari isprave, ali ona ih ne može ispraviti...njena politika je postigla kontraefekt koji svima šteti, ne samo onima koji nisu ušli u EU, već i nama koji smo u EU", istakao je Mesić.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок