Pozlilo lideru PzP 

Medojević ponovo iz zatvora prebačen u bolnici

  • 10.12.2018. 16:05

Predsjedniku Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću, koji štrajkuje glađu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, ponovo je pozlilo, pa je prebačen u Urgentni centar u Podgorici, gdje mu ljekari ukazuju pomoć.

"Medojević je ponovo prevezen u Klinički centar Crne Gore", izjavio je funkcioner PZP-a Nikola Bajčetić. 

Medojević je zadržan zbog ranije evidentirane slabosti i malaksalosti, u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, radi daljeg praćenja, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz Kliničkog centra navode da je Medojević stabilnih vitalnih parametara. 

Lider PzP-a i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu podgoričkog Višeg suda jer je odbio da saopšti ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100 hiljada evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju poznatom kao "Carine". 

Potom je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. 

Medojeviću je u subotu, 8. decembra, pozlilo i prebačen je u Klinički centar. Tada su ljekari saopštili da ne bi smio da ne uzima hranu i da nastavi bojkot glađu. 

Ljekari su mu dali infuziju i izvršili pretrage i nakon nekoliko časova je vraćen u zatvor. 

Medojević je uhapšen u noći 29. na 30. novembar nakon sjednice Skupštine Crne Gore i od tada je na svoj zahtjev u samici i štrajkuje glađu, uzima samo vodu i terapiju. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.