Međimurje: Tuča na ulici, umiješali se građani - Policija upotrijebila suzavac

  • 03.05.2021. 20:02

Hrvatska policija bila je prinuđena da upotrijebi suzavac kako bi zaustavila tuču više osoba u naselju Paragu u Međimurskoj županiji, u koju su se umiješali građani.

Tuča je izbila između dva pijana muškarca s jedne strane i za sada više osoba sa druge strane, a tom prilikom su dva učesnika lakše povrijeđena.

Pijani muškarci su uhvaćeni uz upotrebu prisile, a kada su policajci krenuli u potragu za drugim muškarcima koji su učestvovali u tuči veći broj okupljenih građana pokušao je da ih u tome spriječi, pojasnili su danas iz međumurske policije.

Prethodno su građani upozoreni da prestanu sa tim aktivnostima, ali su oni uz glasno negodovanje i prijetnje policijskim službenicima nastavili s protivpravnim ponašanjem, a pokušali su i da okruže policajce. Policija je zbog toga upotrijebila suzavac.

Iz policije su naveli da je prilikom postupanja policijskim službenicima prišao građanin koji je dobrovoljno predao ručno izrađeno oružje, nepoznate marke i broja, bez naboja, koje je, navodno, prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku, prenose hrvatski mediji.

Sve se dogodilo 1. maja, u večernjim časovima, a policijskoj patroli je morala da pomogne i interventna policija varaždinske i međimurske policijske uprave, kao i sve, kako su danas saopštili, raspoložive patrole međimurske policije.

Daljim kriminalističkim istraživanjima tokom jučerašnjeg i današnjeg dana je do sada identifikovano šest osoba, protiv kojih će biti podnesena prekršajna prijava zbog naročito drskog ponašanja.

Тагови: