Zadar

Manijak koji je pretukao djevojku dobio pet godina zatvora

  • 10.01.2019. 16:51

"Daruvarac" je presudu mirno saslušao. Kad je sudija pročitala gledao je u pod, a potom je sjeo na stolicu.

Darko Kovačević "Daruvarac" osuđen je na pet godina zatvora. On je optužen da je u kafiću u Zadru krvnički pretukao bivšu devojku (18).

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu povredu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sudija mu je zbog toga dala jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Presudu mu je pročitala sudija Mitra Meštrović.

- U ime Republike Hrvatske danas objavljujem i donosim sljedeću presudu vezanu za okrivljenog Darka Kovačevića.

Proglašavam ga krivim što je dana 28. maja 2018. godine u Zadru, u kafe-baru "Čil aut", oštećenoj Loreni Gurlici sa kojom je bio povremenoj vezi u cilju da je zaplaši, jer je u navedeni kafe-bar donio ručnu bombu, zaprijetio riječima: "Ako me prijaviš policiji, 20 godina ću biti u zatvoru, ali kada izađem ubiću tebe i tvoju porodicu - a što je kod oštećene izazvalo strah za nju i porodicu.

Dana 13. jun 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećena došla u isti kafe-bar bez povoda ju je udario glavom u potiljak.

Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dva do tri šamara, a potom je u namjeri da je teško povrijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u wc ušao Ante Kokić i rekao: "Nemoj je toliko tući, ubićeš je", istom je odgovorio "To i želim".

U jednom trenutku Lorena je pobjegla u drugi wc. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo da je tuče šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i sa njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećena Lorena pobjegla u unutrašnjost kafe-bara, gdje ju je okrivljeni bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama, kao i nogama u tijelo i glavu, zbog čega je oštećena Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne povrede.

Što se tiče djela i kazni, kazne su sljedeće: za tešku tjelesnu povredu kazna vam je ukupno četiri godine i šest mjeseci, a za pretnju šest mjeseci. Ukupno pet godina zatvora - rekla je sudija.

"Daruvarac" je presudu mirno saslušao. Kad je sudija pročitala gledao je u pod, a potom je sjeo na stolicu.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.