Crna Gora

Mandiću i Kneževiću oduzeti pasoši

14:54, 02.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Demokratski front saopštio je da je Viši sud u Podgorici donio rješenje kojim se opet oduzimaju pasoši liderima tog opozicionog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

U saopštenju se navodi da su Mandić i Knežević dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mjera pritvora. 

"U obrazloženju rešenja se navodi da je Specijalno državno tužilaštvo 29. oktobra Višem sudu dostavilo predlog za izricanje mjere nadzora – privremeno oduzimanje putne isprave", navodi se u saopštenju. 

DF dodaje da iz izvoda sa graničnih prelaza proizilazi da su u avgustu, septembru i oktobru Mandić i Knežević više puta napuštali teritoriju Crne Gore, Mandić od 7. avgusta osam puta, a Knežević od 12. avgusta devet puta. 

"Iz svega navedenog, u rješenju navode, proizilazi da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu nakon dobijanja novih pasoša, u nepuna tri mjeseca, vrlo često prelazili granice teritorije Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van granica Crne Gore, što ukazuje da isti imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bjekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mjesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka", saopšteno je iz DF-a. 

U saopštenju se navodi da će se Mandić i Knežević, obratiti narednih dana međunarodnim adresama i upoznati ih o slučaju. 

"Više je nego očigledno, da je politička aktivnost u inostranstvu, koja je bila javna i neskrivena, bila razlog donošenja ovog rešenja, u kom je kao jedini problem predstavljeno to što dvojica srpskih političara iz Crne Gore koriste svoje pasoše da bi putovali", zaključuje se u saopštenju DF-a.