Podgorica

Mandić: Ustavni sud da riješi slučajeve Medojevića i Kneževića

  • 06.12.2018. 20:45

Funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta i večeras su se okupili ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici protestujući zbog hapšenja poslanika tog političkog saveza Nebojše Medojevića i podržavajući poslanika DF-a Milana Kneževića koji je u crnogorskom parlamentu od 29. novembra da ne bi bio uhapšen.

Јedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je sudije Ustavnog suda da poštuju Ustav i da u što kraćem roku odgovore na zahtjeve advokata Medojevića i Kneževića.

Mandić je ponovio da sudije u sudskoj vlasti u Crnoj Gori ne rade za građane, već za one koji im naređuju, a to su, kako je naveo, oni na vlasti i crnogorska mafija.

"Riješite ovo što prije, jer će u nedjelju biti kasno. Gorjeće vatre slobode po Crnoj Gori, kao što ovih dana gore širom Evrope. Lovci će biti lovljeni, i to veoma brzo", poručio je Mandić.

Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Milun Zogović rekao je da je Medojević već sedam dana u zatvoru, gdje štrajkuje glađu, uzima samo terapiju i vodu.

"Ustavni sud treba da oslobodi Medojevića i Kneževića", naglasio je Zogović i pozvao građane da ne dozvole uvođenje diktature.

On je dodao da će se u nedjelju, 9. decembra, za kada je DF najavio veliki skup, desiti narod i pokazati da je Crna Gora slobodna.

Poslanik DF-a Branka Bošnjak rekla je večeras da je Medojević slobodniji u Spužu nego mnogi koji sjede u institucijama.

Nebojša Medojević je, prema nalogu Višeg suda u Podgorici, uhapšen u noći 29. novembra i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Medojeviću, koji je uhapšen iako mu prethodno nije skinut poslanički imunitet, određeno je "stavljanje u zatvor" od četiri mjeseca.

On je kažnjen jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegovih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na području Cavtata tokom 1991. i 1992. godine i jer je odbio da kaže ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra da mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatom kao "Carine".

Milan Knežević je od 29. novembra u Klubu DF-a u Skupštini Crne Gore, čiju zgradu neće da napusti da ne bi bio uhapšen i odveden u zatvor jer nije svjedočio u slučaju davanja mita.

Zbog hapšenja Medojevića i kao znak podrške Kneževiću, poslanici DF-a, rukovodstvo pokreta i simpatizeri od ponedjeljka, 3. decembra, svako veče protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Novi protest poslanika, funkcionera i pristalica DF-a ispred crnogorskog parlamenta zakazan je za sutra u 18.00 časova.

Za nedjelju, 9. decembar, najavljen je veliki skup.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина