Lider Demokratskog fronta

Mandić: U Beranama danas ljubav, mir, sabornost

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2021. 19:04

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je danas iz Berana, gdje je ustoličen episkop budimljansko - nikšićki Metodije, poslata slika ljubavi, mira, tolerancije, sabornosti.

"Vidimo rijeke ljudi koji dolaze ispred manastira Đurđevi stupovi, što je i prirodno, da narod podržava svoju crkvu", rekao je Mandić danas u Beranama.

On je naglasio da nije bilo prirodno ono što se dešavalo na Cetinju uoči i na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, posebno što je namjera bila da bude zloupotrijebljen vjerski obred.

Mandić je rekao da je siguran da bi i na Cetinju bila ista ovakva atmosfera kao danas u Beranama da je vlast uradila svoj posao i da nije bilo pobune koju je predvodio Milo Đukanović.

Prema Mandićevim riječima, bivša vlast na čelu sa Milom Đukanovićem željela je da barikadama i pobunom na Cetinju zaustavi Srpsku pravoslavnu crkvu u njenoj misiji.

"Koliko je bilo ružnih scena prije 20 dana, toliko je danas na potpuno zadovoljstvo ovo ono što je potrebno građanima Crne Gore, a to su ljubav, mir, tolerancija, sabornost. Pogledajte sve ove ljude koliko su srećni, jer znaju da je ovo veliki dan za Berane i Crnu Goru. Danas vidimo potpuno drugu sliku, jedno lijepo lice Berana i Crne Gore", istakao je Mandić.

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.