Predsjednik Nove srpske demokratije

Mandić: Neka Vaskrs podari mudrost i hrabrost za odbranu svetinja

  • 17.04.2020. 13:15

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve, uz želju da veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost za odbranu svetinja u Crnoj Gori, ali i Kosova i Metohije, kao svete srpske zemlje.

"U ovim danima, kada se svijet bori protiv nevidljive pošasti i kada u toj borbi nečastivi koristi priliku da se obračuna i sa Crkvom Hristovom, pogotovo kod nas u Crnoj Gori, moramo sačuvati mir i snagu za borbe koje nas čekaju", istakao je Mandić u četitki upućenoj i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Јoanikiju.

On je naglasio da su u takvoj situaciji vjernom narodu najpotrebnije molitve patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, episkopa Јoanikija i svih arhijereja.

Mandić je u čestitki i lično zahvalio patrijarhu Irineju što je blagoslovo borbu protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti na političkom polju, "što je dalo svoj doprinos i buđenju vjernog naroda u Crnoj Gori".

"Litije su ujedinile srpski narod. Ta vrsta pravoslavnog hrišćanskog otpora nečastivom u Crnoj Gori je snažno pozdravljena od svih vjerujućih ljudi. Sa radošću čekamo prolazak ove nesvakidašnje situacije i nastavak litija koji su najavile naše eparhije u Crnoj Gori", naveo je Mandić.

On je istakao i da su vladike iz Crne Gore, mitropolit Amfilohije i episkop Јoanikije, pronosili kroz sve godine njihove službe istinu Hristovog vaskrsenja među narodom u Crnoj Gori.

"Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost, prije svega, u odbrani naših svetinja u Crnoj Gori i naše svete zemlje, Kosova i Metohije. Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali vjera u Boga, biće jača od svih neprijatelja", zaključio je Mandić.

Srpska pravoslavna crkva danas obilježava Veliki petak - dan kada je Isus Hristos stradao na krstu, a u nedjelju, 19. aprila, proslaviće najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.