Crna Gora

Mandić: DPS da predstane da radi protiv većinske volje građana

  • 11.09.2020. 15:24

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je Demokratsku partiju socijalista (DPS) da prestane da "na podmukao način" radi protiv većinske volje građana iskazane na parlamentarnim izborima.

"Svjedoci smo ovih dana da se DPS pritajio i sakrio u svoje udobne odaje, a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere", rekao je Mandić.

On kaže da su politički predstavnici manjinskih naroda "prihvatili ulogu zadnjeg stuba odbrane posljednjeg evropskog diktatora", uz izgovor da ne mogu DF-u da oproste neke riječi izgovorene u kampanji i prethodnom političkom djelovanju.

"Milu Đukanoviću su, međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast, mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju "Lim", akciju "Orlov let" i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran", rekao je Mandić.

On smatra da bi političkim predstavnicima manjina u Crnoj Gori najpametnije bilo da se priključe novoj vladi "u demontiranju lošeg i oborenog režima".

"Ako oni lično nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju, mi ćemo u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podjednako biti dobra kako za njih tako i za nas", naveo je Mandić.

On je rekao da je od predstavnika DF-a bilo prejakih riječi, ali da su one izgovorene u samoodbrani, jer su duže vrijeme trpjeli udarce sa svih strana, te da im predstavnici manjinskih naroda nikad nisu bili glavni protivnik u polemici, već sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv opozicije.

"Ako se neko od pripadnika manjinskih naroda zbog tih izjava osjetio neprijatno ili ugroženo, mi im se izvinjavamo", rekao je Mandić.
 

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије