Savez Srba iz regiona 

Linta traži da Sara Vidak bude puštena iz zatvora

  • 18.08.2018. 18:27

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je odluku kotorskog Suda za prekršaje da Sari Vidak (20) iz Beograda odredi jednomjesečni pritvor zbog "navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić" i zatražio od relevantnih organa Srbije da preduzmu neophodne mjere da Vidakova bude puštena iz zatvora u Spužu.

Linta traži od Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u Crnoj Gori da pruže svu potrebnu pomoć Vidakovoj i njenoj porodici, te da preduzmu sve neophodne mjere da ona bude puštena na slobodu i da se bezbjedno vrati kući u Srbiju. 

On smatra da je riječ o montiranom procesu, a da je "istina da je sudija za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila mladu Saru Vidak za napad da bi prikrila verbalno i fizičko nasilje prema nevinoj djevojci kada je saznala da je srpska državljanka". 

Linta je osudio i "skandaloznu izjavu crnogorskog ministra pravde Zorana Pažina" koji je pozdravio hapšenje i apelovao da nadležni organi pristupe veoma ozbiljno ovom slučaju, kao i hajku dijela crnogorskih medija protiv mlade Beograđanske koja je sa porodicom došla na odmor u Crnu Goru. 

Savez Srba regiona navodi da je ovaj slučaj još jedna potvrda da institucije Crne Gore nisu nezavisne i profesionalne već etnički motivisane. 

Tužišatvo u Kotoru stavlja tereti Vidakovićevu za napad na službeno lice za što je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, napominju Savez Srba iz regiona u saopštenju.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм