Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Tompson i njegovi obožavaoci veličaju ustašku ideologiju

  • 06.08.2018. 18:21

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas, povodom nastupa kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona u Glini, da taj pjevač i njegovi obožavaoci iz svih sfera hrvatskog društva veličaju ustašku zlikovačku ideologiju.

Linta je u saopštenju istakao da se time duboko vrijeđaju srpske žrtve u takozvanoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, kao i Srbi koje su ubile i protjerale razne hrvatske vojne i paravojne formacije tokom građanskog rata u Hrvatskoj i BiH, ali i cijeli srpski narod.

On je napomenuo i da je nastup Tompsona, "glavnog promotera ustaštva i srbomrsca", povodom zvanične proslave ubijanja i protjerivanja Srba, bio potpuno očekivan i normalan "u Tuđmanovoj Hrvatskoj".

Tompson je koncert u Glini, kojem je prisustvovalo "više od 80.000 pristalica ustaštva", započeo i ovaj put sa koljačkim pozdravom "Za dom spremni" i pjesmom "Bojna Čavoglave", u kojoj krajiške Srbe naziva bandom koje će ruka pravde stići i u Srbiji, podsjetio je Linta.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)