Dani Srpske u Srbiji

Linta: Republika Srpska najveći uspjeh Srba krajem 20. vijeka

  • 08.09.2018. 10:24

Stvaranje Republike Srpske je najveći uspjeh srpskog naroda tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije krajem 20. vijeka i garancija opstanka značajnog dijela našeg naroda preko Drine, izjavio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

"Zbog toga je važno da se svake godine kroz manifestaciju `Dani Republike Srpske u Srbiji`, kao i kroz druge manifestacije i aktivnosti, produbljuje kulturna, umjetnička, naučna, privredna, obrazovna, sportska i svaka druga saradnja između dvije srpske države", naveo je Linta. 

Linta, koji je i predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu, naglasio je u pisanoj izjavi za medije povodom "Dana Republike Srpske u Srbiji" da stalno jačanje kulturnog i duhovnog jedinstva srpskog naroda bez obzira na postojeće granice, treba da bude jedan od strateških ciljeva. 

"S druge strane, ne smijemo nikada da zaboravimo da je sa područja današnje Hrvatske i Federacije BiH tokom devedesetih godina prošlog vijeka protjerano više od milion Srba od strane hrvatskih i bošnjačkih vojnih i paravojnih formacija", naveo je Linta. 

On je zaključio da Srbija i Srpska trebaju još snažnije i aktivnije da se bore za opstanak preostalih Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH, kao i za poštovanje ljudskih prava protjeranih Srba i drugih oštećenih građana. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок