Zabranjen ulazak

Linta: Osuda odnosa Crne Gore prema Mandiću, Kneževiću i srpskim intelektualcima

  • 03.11.2018. 12:21

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta osudio je odnos crnogorske vlasti prema poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, kao i prema četvorici intelektualaca iz Srbije kojima se zabranjuje ulazak u Crnu Goru, te smatra neprihvatljivim da drugi put dvojici poslanika u crnogorskom parlamentu budu oduzete putne isprave.

Linta je naglasio da oduzimanje putnih isprava sprečava Mandića i Kneževića "da upoznaju zainteresovane subjekte izvan Crne Gore o problemima sa kojima se suočavaju". 

"Dok se na jednoj strani pojedine osobe sprečavaju da uđu u Crnu Goru dotle se njihovim sunarodnicima zabranjuje da napuste tu zemlju", naveo je Linta. 

On smatra da je neprihvatljiv ovakav odnos i tretiranje srpskih političkih lidera u Crnoj Gori, od tamošnjih vlasti, kao da se radi o najobičniim kriminalcima uhvaćenih u izvršenju najtežih krivičnih djela, saopšteno je iz Saveza Srba u regionu. 

Linta je napomenuo kako su mu mnoge stvari postale jasne dok je pratio sudski proces protiv Mandića i Kneževića, te da je posebno čudno da se i poslije dobijanja ključnog dokaza iz Rusije, koji sumnjivog svjedoka direktno kompromituje, a njegove tvrdnje poništava, nastavlja sa pokušajima ponižavanja i neosnovanog optuživanja srpskih političara.