Predsjednik Savez Srba iz regiona

Linta: Čedomir Jovanović ponavlja bezočne laži o Srbiji

  • 27.02.2019. 22:03

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ponavlja bezočne laži o "glavnoj odgovornosti Srbije za ratove devedesetih" godina prošlog vijeka i "genocidu u Srebrenici".

"On besramno podržava besmislene tvrdnje hrvatskih i bošnjačkih političara da su Srbija i srpski narod izvršili agresiju na Hrvatsku i BiH i bili zločinačka strana, a da su Hrvati i Bošnjaci bili tobože žrtve i vodili oslobodilačke ratove", navodi Linta. 

Komentarišući izjave Jovanovića za portal "Kliks", Linta je istakao da lider LDP-a zastupa i apsolutno neprihvatljiv stav da je Kosovo tobože nezavisna država i da Srbija mora da prihvati takozvanu realnost. 

"Na taj način on duboko vrijeđa više od 1,2 miliona protjeranih Srba sa svojih vjekovnih ognjišta u Hrvatskoj, Federaciji BiH i na Kosovu i Metohiji i srpski narod koji živu u Republici Srpskoj, Srbiji, regionu i dijaspori", ističe Linta. 

Iz informativne službe Saveza Srba iz regiona saopšteno je da je Linta ocijenio kao lažnu i malicionu izjavu Jovanovića da je Sarajevo pružilo ruku Beogradu. 

"Dobro je poznato da se bošnjački političari zalažu da BiH prizna lažnu državu Kosovo, da javno govore da je Srbija bila tobože agresor na BiH i da je učestovala u činjenju nepostojećeg genocida u Srebrenici. Istina je da se Beograd zalaže za dobre odnose sa Sarajevom koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i poštovanju izvornog Dejtonskog sporazuma, a ne na lažnim optužbama, negiranju teritorijanog integriteta Srbije i pokušajima revizije Dejtonskog sporazuma i slabljenja Republike Srpske", napominje Linta. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана