Lider DF-a Andrija Mandić saslušan u cetinjskoj policiji

  • 04.05.2020. 16:37

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić dao je danas izjavu cetinjskoj policiji zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Јovićevića na Rijeci Crnojevića.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju prikuplja obavještenja i informacije da li je u ovom slučaju došlo do kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Na sahrani Vladimira Јovićevića, oca Andrije Јovićevića, bivšeg crnogorskog ministra unutrašnjih poslova, osim Mandića, prisustvovali su i Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, te sedam sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Prethodno je saslušan mitropolit Amfilohije, koji je prošle sedmice u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu negirao da je prekoračio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Zbog prisustva sahrani istoričara Јovićevića, izjave su dali i sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Јovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Na okolnosti događaja saslušan je i Vlatko Rašović, bliski prijatelj porodice Јovićević.

Očekuje se da izjavu da i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.