Osuđen za silovanje

"Lički Tuđman" ponovo u HDZ-u

  • 14.08.2018. 12:20

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica ovih dana je postala bogatija, kada joj se vratio Josip Mraović, gospićki privrednik, poznatiji i kao “lički Tuđman”, koji je svojevremeno bio optužen za silovanje američke košarkašice iz lokalnog košarkaškog kluba.

Prema pisanju portala Telegram, Mraović je 2005. američkoj košarkašici Iliši Džeret u jednoj od soba svog hotela gurnuo prst u anus, a sud u Gospiću, u jednoj od , kako se navodi, najsramnijih presuda izrečenih u Hrvatskoj, zaključio je da je to bilo “isto što i rukovanje” i oslobodio ga krivice.

Vrhovni sud je ukinuo takvu presudu i naložio ponovno suđenje u Rijeci, pa Mraović ipak osuđen pravosnažno na dvije godine zatvora, od kojih je odslužio 20 mjeseci.

Mraović je 20 godina živio u Australiji, a kada se vratio u Gospić, gdje je kupio građevinsku firmu hotel “Ante”, u kojem je, kako se navodi, silovao američku košarkašicu, koja je u to vrijeme živjela u tom objektu i igrala u lokalnom timu.

Hoće li povratak Mraovića u HDZ štetiti toj stranci, pitanje je, kako se navodi, na koje u ovom trenutku nema odgovora.

Podsjeća se da je vrh HDZ-a nakon izbacivanja požeškog župana Alojza Tomaševića zbog optužbi za porodično nasilje poručio da takve stvari ubuduće neće tolerisati.

Inače, Mraović čeka i odluku Evropskog suda za ljudska prava kojem je tužio državu jer smatra da je imao nepravedno suđenje u Rijeci zato što je ono bilo zatvoreno za javnost.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина