Zagreb

Lažni policajac naplaćivao nepostojeće kazne

17:06, 16.02.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom za kojeg sumnjaju da je glumio policajca i naplaćivao nepostojeće kazne.

Sumnja se da je 27. januara 2019. godine oko 16 sati, htio da zaustavi 56-godišnju ženu koja je vozila dačiju sandero zagrebačkih registarskih tablica.

"Vozeći se pored njih osumnjičeni im je iz teretnog automobila marke pežo partner zagrebačkih registarskih oznaka, signalizirao rukama da zaustave svoj automobil pokazujući im pritom predmet nalik službenoj znački zbog čega su se one zaustavile. Nakon toga, osumnjičenik je izašao iz svog vozila, došao do prozora vozačice te se lažno predstavio kao policijski službenik ponovno pokazujući predmet nalik na službenu značku, te im pokušao naplatiti novčanu kaznu za nepostojeći saobraćajni prekršaj. Vozačica je odbila dati novac zahtijevajući da se ponovno predstavi i pokaže službenu značku, a na koji način su ga omele u daljnjoj nakani pa se vratio u svoj automobil i otišao", saopštili su iz policije i dodali:

"Također, sumnja se da je 8 dana kasnije, 4. februara 2019. godine oko 14.30 sati, dok je 35-godišnjakinja vozila lični automobil marke tiguan, krapinskih registarskih tablica, na istom mjestu na području Zaprešića, odnosno na relaciji od trgovačkog centra u Jablanovcu prema mjestu Pojatno, ovaj put vozeći osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka preticao oštećenu i signalizovao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smjera. Nakon što se ona zaustavila, osumnjičeni je došao do suvozačevih vrata na kojima je oštećena spustila prozor, zatražio ličnu i vozačku dozvolu, a nakon toga otvorio vrata i sjeo na suvozačevo mjesto uz nabrajanje koje je navodne saobraćajne prekršaje napravila. Odmah potom, naplatio joj je novčanu kaznu da bi potom, s novcem, otišao".

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je predat zatvorskom upravniku.