Podgorica

Kuća koju su zapalili migranti je na teritoriji BiH

  • 07.11.2018. 17:44

Crnogorska policija saopštila je danas da u posljednjem periodu nisu imali registrovanih krivičnih djela koje su počinili migranati na teritoriji opštine Pljevlja i pozvali građane da ukoliko imaju neka saznanja o takvim događajima da ih prijave policiji.

Povodom vijesti da mještani pograničnih sela na teritoriji Pljevalja, koja gravitiraju ka BiH, imaju problem sa migrantima koji provaljuju u kuće, pljačkaju, pa čak i pale, iz crnogorske Uprave policije je saopšteno da se kuća za koju se navodi da je zapaljena, ne nalazi na teritoriji Crne Gore, već BiH.

Policijski službenici pljevaljskog Odjeljenja granične bezbjednosti, zajedno sa pripadnicima Centra bezbjednosti Pljevlja, preduzimaju kontinuirane aktivnosti na zaštiti stanovništva i njihove imovine u pograničnom dijelu teritorije.

"Broj policijskih patrola je povećan, vrše se preventivni obilasci stanovništva i preduzimaju se druge mjere i radnje preventivne prirode u smislu problematike ilegalnih migracija", navodi se u saopštenju.

Duško Mirković, jedan od mještana sela Metaljka, koje je na granici sa BiH tvrdi da migranti upadaju na tuđe posjede, pljačkaju, pa čak i pale imovinu.

On je za "Vijesti" rekao da je jednom čovjeku zapaljena kuća "vjerovatno nepažnjom migranata koji su se nalazili u njoj". Mirković kaže da je njegova kuća nedavno drugi put opljačkana, ali su provalnici uspjeli da pobjegnu prije nego što je došla policija.

Тагови: