NATO bombardovanje

Krivokapić: Zauvijek ćemo pamtiti murinske žrtve

  • 30.04.2021. 13:47

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić položio je danas vijenac na spomenik žrtvama NATO bombardovanja varošice Murino, poručivši da su ovakvi događaji ostali bolan dio prošlosti, a da je Crna Gora krenula putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike.

On je naglasio da je položio vijenac kako bi pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da se sjećanjem na ovakve događaje iskazuje vjera da se takvo stradanje više nikad neće ponoviti.

"Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje djece, obilježavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvijek živjeti u našim sjećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza cijelom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad", dodao je premijer Crne Gore.

On je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dvije decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrijevanja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Krivokapić je ukazao da je prethodna vlast zaobilazila Murino, ali da će nova Vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti.

"Ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvijek ćemo pamtiti. Nek im je vječna slava", naveo je Krivokapić.

U delegaciji Vlade, osim premijera, bili su i ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

U NATO bombardovanju Murina 30. aprila 1999. godine ubijena su djeca Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julija Brudar i odrasli civili Manojlo Komatina, Milka Kočanović i Vukić Vuletić.