Premijer Crne Gore

Krivokapić zatražio da se ambasadori vrate u Crnu Goru do 18. januara

  • 04.01.2021. 22:07

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je da se svi ambasadori Crne Gore vrate u zemlju do 18. januara, kako bi sa njima obavio konsultacije i nakon toga odlučio kome će biti nastavljen mandat, a koga će opozvati, saznaje Srna.

Sa nekima od ambasadora koji su se već vratili u Crnu Goru zbog praznika konsultacije obavljaju ministar inostranih poslova Đorđe Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kako saznaje Srna, tim razgovorima premijer Krivokapić nije htio da prisustvuje dok svi ambasadori ne budu na okupu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da neće donijeti ukaz o opozivu sedam ambasadora jer smatra da se nisu stekli uslovi za njegovo donošenje, te zatražio od Vlade dodatna objašnjenja.

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uputilo je sredinom decembra Vladi prijedlog za opoziv sedam ambasadora.

Iz ovog ministarstva, na čijem čelu je Đorđe Radulović, Vladi su predložili da opozove ambasadore Crne Gore iz BiH Obrada Stanišića, iz Srbije Tarzana Miloševića, Italije Sanju Vlahović, Vatikana Miodraga Vlahovića, te Njemačke Veru Kuliš. Za opoziv su predloženi i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Јeknić i u Kini Darko Pajović.

Krivokapić je tada izjavio da će Vlada podržati prijedlog Ministarstva inostranih poslova o povlačenju sedam ambasadora, navodeći da diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.