Predsjednik nove crnogorske Vlade

Krivokapić: Zajedništvo - mjera budućnosti

  • 04.12.2020. 17:35

Predsjednik nove crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić pozvao je sve poslanike i političke subjekte da zajedno rade u interesu Crne Gore, istaknuvši da je zajedništvo mjera budućnosti.

"Nijednog ministra nisam pitao je li Srbin, Crnogorac... Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovjek, koji ima veliki potencijal. To je crnogorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski", kaže Krivokapić.

On je istakao da su građani pobijedili 30. avgusta i da je narod pokazao da može olovkom da pobijedi i nadvlada sve političke koprupcije koje su dokazive.

"Želimo nultu korupciju, ali ne može Vlada sama, ne može Zdravko Krivokapić, moramo svi zajedno. Ova Vlada će trajati, 100 ili 200 dana, ali vjerujte trajaće četiri godine jer će 41 uvijek biti veće od 40", rekao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je, sumirajući utiske sa trodnevne rasprave o Vladi, naveo da je tešku riječ lako izgovoriti, ali je teško ispraviti.

"Najveći dio rasprave bio je kvalitetan i konstruktivan, ali je i značajan dio bilo vraćanje u prošlost. Mi smo danas u 21. vijeku, Crna Gora je pred brojnim izazovima", rekao je Bečić i pozvao na slogu i solidarnost.

Skupština Crne Gore danas je, glasovima parlamentarne većine, izabrala novu Vladu, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić.

Za izbor nove Vlade, koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika, glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић