Predsjednik Vlade Crne Gore

Krivokapić: Vlada će trajati četiri godine

  • 21.03.2021. 15:40

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je na sastanku sa predstavnicima partija parlamentarne većine prihvatio da se priča o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu uticati na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji sa parlamentom.

On je rekao da su lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Јoković, tokom jučerašnjih razgovora u Vladi istakli da će Vlada trajati četiri godine i da su za to zainteresovani.

Krivokapić je ocijenio da zajedništvo daje snagu i da se nada se da će Crna Gora napokon shvatiti da je ovo početak novog puta koji mora biti zasnovan na pomirenju.

"Ako se ne pomirimo, zagrlimo jedan drugoga i ne ukažemo poštovanje, Crna Gora će ostati na ovom mjestu kao što je i sada. Pošto su promjene sastavni dio našeg života, te promjene će se desiti u našim srcima, a kada se to desi, one će biti prisutne u svakodnevnom radu", rekao je Krivokapić.

On je u današnjem obraćanju javnosti rekao i da je podatak koji je otkrio direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić interni podatak ANB-a, a ne neke članice NATO.

Krivokapić je ocijenio je da je Vukšić nepravedno i neprofesionalno optužen od pojedinih poslanika, članova skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

"Na osnovu razmatranja takozvanog slučaja Simijanović, osnovna karakteristika koja se desila na tom Odboru je da je Vukšić proglašen krivim za odavanje tajnih podataka. Ti isti poslanici ne smiju da odaju nijednu jedinu informaciju, ni podatak dok se sa toga ne skine veo tajnosti", rekao je Krivokapić.

On je dodao da su određeni poslanici "istrčali ispred rude" da kažu da je Vukšić otkrio podatke dobijene od članice NATO.

"To nije tačno. To je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima i oni su zaduženi da brinu o tajnosti tih podataka kao i ANB, predsjednik države, Vlade i Skupštine. Nemaju nikakvu manju odgovornost, nego čak i veću", istakao je Krivokapić.

On je saopštio da će Vukšić pokrenuti interni postupak preispitivanja kako je taj dokument došao u Odbor za bezbjednost i odbranu, te pozvao Tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su, kako je rekao, nedostojni funcije dostavili javnosti te tajne podatke.