Krivokapić: Prije odlaska u Beograd sam rekao da je pripremljena afera, to vam neće proći

  • 29.05.2021. 15:06

Temeljni ugovor će biti potpisan uz narod Crne Gore koji se za njega izborio, poručio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Zdravko Krivokapić je objavio na Tviteru da je prije dva dana, nekoliko sati pred odlazak u Beograd, u odgovoru "na klevete jednog od lidera DF-a" najavio javnosti da je pripremljena afera.

 - I danas ponavljam: Neće vam to proći! Temeljni ugovor će biti potpisan uz narod Crne Gore koji se za njega izborio. Onako kako to i dolikuje - poručio je Krivokapić uz video-snimak obraćanja u Skupštini Crne Gore u kojem je govorio o "već pripremljenoj aferi".

Crnogorski premijer saopštio je sinoć u otvorenom pismu da je u javnosti Srbije i Crne Gore za jedne predstavljan kao "izdajnik svega narodnog, za druge svega srpskog, za treće svega crnogorskog, a sada i svega crkvenog".

- U pozadini toga, dodao je, a to narodu Crne Gore sada otvoreno govorim, jednu od glavnih uloga igra lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, koji je direktno i lično vršio pritisak da se izbor mitropolita odgodi do rekonstrukcije Vlade - rekao je Krivokapić.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je ranije da se po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori pokazalo koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i riječ i dužnosti, Crkvu i vladike.

Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja, ocijenio je Mandić.

SPC je sinoć saopštila da arhijereji, članovi Sabora bilo koje crkve ne donose odluke pod uticajem političkih ili medijskih kampanja i pritisaka, već isključivo po svom rasuđivanju.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија