Crna Gora

Krivokapić i zvanično predložen za mandatara

  • 08.10.2020. 16:40

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je Skupštini Crne Gore prijedlog da mandatar za sastav nove Vlade bude nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Danas, 8. oktobra 2020. godine, obavio sam konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa nosiocima lista koalicija "Za budućnost Crne Gore" - Zdravkom Krivokapićem, "Mir je naša nacija" - Aleksom Bečićem i "Crno na bijelo" - Dritanom Abazovićem. Time su se stekli uslovi da za mandatara za sastav Vlade predložim Zdravka Krivokapića, koji će u roku utvrđenom Ustavom Crne Gore, pripremiti program i predložiti njen sastav", navodi se u saopštenju Đukanovića.

O tome će se, kako je naveo, izjasniti 27. saziv Skupštine Crne Gore na jednoj od predstojećih sjednica redovnog jesenjeg zasjedanja.

Podsjećamo, Đukanović je medijima, nakon konsultacija, rekao da su izborni proces i tranzicija vlasti rezultat višegodišnjih napora.

"Naše društvo i ovim pokazuje zrelost, demokratski kapacitet. Crna Gora je prepoznata kao važan faktor regionalne stabilnosti. Izgradili smo pouzdanu stabilnost", ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, stranke koje nikada nisu bile u vlasti, prvi put će raditi taj posao.