Premijer Crne Gore

Krivokapić: Donacija vakcina protiv korone dokaz poštovanja Srbije prema Crnoj Gori

  • 17.02.2021. 22:23

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da su vakcine Sputnjik V koje je Srbija donirala toj zemlji dokaz velikog poštovanja koje Srbija iskazuje prema Crnoj Gori i izrazio nadu da će to biti novi početak razvoja međusobnih odnosa.

Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vrijeme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo naše odnose u korist naših građana, jer je to naša državnička obaveza – rekao je Krivokapić na aerodromu u Podgorici, nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić predala prvi kontingent vakcina.

Crnogorski premijer iskazao je zahvalnost građanima Srbije, koji su se odrekli svojih vakcina i uputili ih građanima Crne Gore.

To su, istakao je, vakcine koje treba da zaštite stanovništvo Crne Gore i dodao:

– Zdravlje iznad svega, a solidarnost prije svega.

Krivokapić je rekao da su građani Crne Gore dugo iščekivali kada će doći vakcine.

– Večeras, 74. dan od kako je ova vlada ustanovljena, stigla je vakcina. Ne želeći da optužujem bilo koga, ipak neko treba da se zapita šta je bilo u vremenskom periodu od 30. avgusta do 4. decembra, pa nismo odradili najveći dio posla da, kao Srbija, obezbijedimo svojim građanima ono što je najvažnije, a to su vakcine koje će da se suprotstave pandemiji koja je zahvatila čitav svijet – rekao je Krivokapić.

Naveo je da mu je drago što je premijerka Srbije Ana Brnabić večeras u Podgorici i izrazio nadu da će se sljedeći put naći ljepšim povodom.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.