Zbog pozivanja na otpor

Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića

15:47, 13.05.2020.
Policija je podnijela krivične prijave protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Mandić je 6. maja prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

- Poslanik M.K. je u svom izlaganju zahtjevao od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju. Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave sa litijama - saopšteno je iz Uprave policije.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, a u vezi izjava u Skupštini, Uprava policije CB Podgorica podnijela je krivičnu prijavu protiv A.M, M.K. i P.B. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor. U narednom periodu preduzimaće se mjere i radnje neophodne za donošenje odluke - saopšteno je iz ODT-a.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Mandić, Knežević i Bulatović izvršili krivično djelo pozivanje na otpor, kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.