Izvinjenje uputio i ministar odbrane

Komandant Tigrova se izvinio starcu kojeg je pripadnik hrvatske vojske pretukao

  • 22.07.2019. 21:07

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević i komandant bataljona Tigrovi, vojnik Krešimir Kršinić, koji je povređenog i posjetio u pulskoj bolnici, izvinili su se umirovljenom 69-godišnjaku Evelinu Valeu kojega su u nedjelju u Puli pretukla trojica napadača, među kojima i jedan pripadnik Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane je saopštilo da je vojnik Kršinić posjetio Evelina Valea koji se u pulskoj Opštoj bolnici oporavlja od posljedica napada te mu se izvinio "zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske".

"Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcioniše. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nedisciplinovanog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske", rekao je vojnik Kršinić.

U MORH-u kažu kako je Vale rekao da prihvata izvinjenje te zna da je u pitanju djelo pojedinca.

Tokom dana s povrijeđenim je telefonom razgovarao i ministar Krstičević koji mu se takođe izvinio te mu zaželio brzi oporavak.

Тагови: